کمبود سدیم در ایالات متحده نادر است زیرا معمولاً به طیف گسترده ای از غذاها اضافه می شود و به طور طبیعی در برخی غذاها وجود دارد.
هیپوناترمی اصطلاحی است که برای توصیف مقادیر کم غیرطبیعی سدیم در خون استفاده می شود.
این امر عمدتاً در افراد مسن رخ میدهد، بهویژه آنهایی که در مراکز مراقبت طولانیمدت یا بیمارستانهایی زندگی میکنند که دارو مصرف میکنند یا دارای شرایط بهداشتی هستند که سدیم بدن را تخلیه میکند و منجر به هیپوناترمی میشود.
استفراغ زیاد، اسهال و تعریق نیز می تواند باعث هیپوناترمی شود اگر نمک آبی گرمسار در این مایعات دفع شده از بدن از بین برود.
گاهی اوقات تجمع بیش از حد غیر طبیعی مایع در بدن می تواند منجر به هیپوناترمی شود که ممکن است ناشی از بیماری هایی مانند نارسایی قلبی یا سیروز کبدی باشد.
در موارد نادر، اگر کلیهها نتوانند آب اضافی را دفع کنند، نوشیدن بیش از حد مایعات میتواند منجر به هیپوناترمی شود.
علائم هیپوناترمی می تواند شامل موارد زیر باشد: تهوع، استفراغ، سردرد، تغییر وضعیت ذهنی/گیجی، بی حالی، تشنج، کما.
نمک تصفیه شده خوراکی بیش از حد در خون هیپرناترمی نامیده می شود.
این وضعیت حاد می تواند در سالمندانی که از نظر ذهنی و جسمی آسیب دیده اند و به اندازه کافی غذا نمی خورند یا نمی نوشند، یا مبتلا به تب بالا، استفراغ یا عفونتی هستند که باعث کم آبی شدید بدن می شوند، رخ دهد. تعریق بیش از حد یا داروهای ادرار آور که آب بدن را تخلیه می کنند از دیگر دلایل هستند.
هنگامی که سدیم در خون جمع می شود، آب از سلول ها به داخل خون منتقل می شود تا آن را رقیق کند.
این انتقال مایع و تجمع مایع در مغز می تواند باعث تشنج، کما یا حتی مرگ شود.
تجمع مایع اضافی در ریه ها می تواند باعث مشکل در تنفس شود.
سایر علائم هیپرناترمی عبارتند از: تهوع، استفراغ، ضعف، از دست دادن اشتها، تشنگی شدید، گیجی، آسیب کلیه.
نمک دریایی ایرانی و پتاسیم ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما اثرات متضادی در بدن دارند.
هر دو از مواد مغذی ضروری هستند که نقش کلیدی در حفظ تعادل فیزیولوژیکی دارند و هر دو با خطر بیماری های مزمن، به ویژه بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند.
مصرف زیاد نمک فشار خون را افزایش می دهد که می تواند منجر به بیماری قلبی شود، در حالی که مصرف زیاد پتاسیم می تواند به شل شدن رگ های خونی و دفع سدیم کمک کند و در عین حال فشار خون را کاهش دهد.
بدن ما هر روز به نمک صورتی طبیعی بسیار بیشتری نسبت به سدیم نیاز دارد، اما رژیم غذایی معمول ایالات متحده دقیقاً برعکس است: آمریکایی ها به طور متوسط حدود 3300 میلی گرم سدیم در روز دارند که حدود 75 درصد آن از غذاهای فرآوری شده تامین می شود، در حالی که هر کدام فقط حدود 2900 میلی گرم پتاسیم دریافت می کنند.
- منابع
- تبلیغات