سس مایونز اغلب همراه با سیب زمینی سرخ کرده یا به عنوان چاشنی برای ماهی آب پز استفاده می شود. برای تهیه سالاد روسی ضروری است اما در فرانسه نیز به عنوان چاشنی مرغ سرد و تخم مرغ آب پز مورد استقبال قرار می گیرد.
سس بزرگ مایونز و یا اندازه های دیگر آن یکی از سس های اصلی غذاهای کلاسیک فرانسوی است و برای بسیاری از آماده سازی های دیگر ضروری است. برای مثال:
آیولی سس مایونز روغن زیتون با سیر له شده است.
سس تارتار نوعی سس مایونز است که با کیپر یا خیار خرد شده و گیاهانی مانند جعفری و پیازچه مزه دار می شود.
سس تن ماهی مایونز با ماهی تن، کیپر و آنچوی شور است.
سس صورتی سس مایونز با سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ و ماست است.
سس هزار جزیره سس مایونز با اضافه کردن تخم مرغ آب پز، جعفری، فلفل دلمه ای، زیتون سیاه، پیاز و سیر یا پیازچه است.
سس لو کروا سس مایونز با مکعب های پنیر و گاهی ژامبون اضافه شده است.
سس مایونز معمولاً به عنوان چاشنی سیب زمینی و ماهی سرخ شده در سراسر اروپا، به عنوان پایه سالاد روسی و سالاد کاپریچیوزا در ایتالیا، روی مرغ سرد و تخم مرغ آب پز در فرانسه، در ساندویچ در کشورهای آنگلوساکسون و در ساندویچ در شمال استفاده می شود. آمریکا.
سس مایونز خانگی تا 85 درصد چربی دارد، حدی که فراتر از آن امولسیون دیگر پایدار نیست.
سس مایونزهای موجود در بازار معمولاً دارای محتوای چربی بین 70 تا 80 درصد هستند. سس مایونزهای کم چرب حاوی نشاسته، ژل سلولز یا سایر مواد مشابه برای شبیه سازی قوام سس مایونز معمولی هستند.
سس مایونز از کاتالان maonesa یا از مایونز فرانسوی نوعی سس خامهای و همگن است که معمولاً به رنگ سفید یا زرد کمرنگ است که عمدتاً سرد مصرف میشود.